Sashimi
Sashimi är en av de mest populära rätterna i det japanska köket. Sahimi och Suhi är klassiska rätter i japan där man Sushi betyder mumsbit och betraktas som vardagsmat – här hemma är Sahsimi ofta en lyxig maträtt. Den vanligaste typen av fisk som används i sashimi är tonfisk och lax. Sashimi serveras vanligen som förrätt eller huvudrätt och är ofta tillsammans med ris och andra rätter.
498 kr
504 kr
747 kr
Sashimi
736 kr
Lyckas med hemgjord sashimi
När du beställer sashimi på en restaurang är fisken vanligtvis skivad i skivor. Om du skär fisken själv är det viktigt att använda en vass kniv och att skära mot fiskens riktning. På så sätt förhindrar du att fisken går sönder. För att bli sushi och sashimi kock krävs det lång utbildning så var inte besviken om dina bitar inte är perfekta. Om du inte är van vid att äta rå fisk kan sashimi tyckas vara en skrämmande rätt och då kan man halstra den lätt med en brännare. Pensla lite soja på fisken och bränna av ytan så att den blir lätt tillagad och njut sedan med soja, citrus och ingefära. Det mest populära sättet att tillaga råa fisk- och skaldjursprodukter är genom att servera den råå med lite havssalt. Men om du letar efter något mer elegant eller vill ha en enkel tillagningsteknik som passar bra till sashimi finns det två alternativ som är värda att överväga - halstra och grilla. Båda metoderna ger din mat en fantastisk smak utan att äventyra dess integritet för mycket, vilket gör att de kan konsumeras lätt även när de görs till sushirullar. Du kan hitta recept med båda metoderna i vår receptbank. Om du letar efter en läcker och hälsosam måltid är sashimi ett utmärkt val. Den är kalori- och fettsnål och innehåller mycket protein. Sashimi är också en bra källa till omega-3-fettsyror, som är bra för din hjärthälsa.FAQ Sashimi
- Hur kommer Sashimi?
- Är fisken fiskad med hållbart fiske?
- Hur tillagar man Sashimi?
- Hur snabbt får jag svar om jag har frågor?
