Fjällröding
Fjällröding är ett populärt val för många som gillar att äta fisk på grund av dess höga kvalitet och smak. Färsk fryst röding brukar skördas från juni till augusti, och sedan snabbfrysa den så att den kan avnjutas året runt. Vår fjällröding eller artic char som som den heter på engelska odlas antingen i de kalla friska vattnen i norra sverige eller i de kyliga friska vattnen på Island. Om du letar efter en hälsosam och läcker fisk att lägga till i din kost är färsk fryst röding ett utmärkt alternativ.
Färsk fryst fjällröding
Fjällröding är en fisk som finns i kalla, arktiska vatten. Den är släkt med lax och öring och anses vara en av de mest välsmakande sötvattensfiskarna. Fjällröding är en populär fisk och odlas även kommersiellt för sitt kött och sina rom . Vissa kanske inte är bekanta med fjällröding , men det är faktiskt en laxart. Den är inhemsk i de kalla vattnen i de arktiska och subarktiska regionerna och har ett liknande utseende som öring. Färsk fryst röding är rosa-röd i färgen och har en delikat smak som ligger någonstans mellan lax och öring. Den har också mindre fett än lax. Den är perfekt att steka, grilla, eller ugnsbaka i grädde med purjolök och dill. Om du letar efter en hälsosam och läcker fisk att lägga till i din kost är färsk fryst röding ett utmärkt alternativ. Den är låg i kalorier och fett, men har ett högt innehåll av protein och omega-3-fettsyror, som är bra för hjärtat. Färsk fryst röding är också en bra källa till A-vitamin, kalium och kalcium så om du letar efter en läcker och hälsosam fisk att lägga till i din måltid rotation, behöver du inte leta längre än till färsk fryst röding! Den här fisken är full av näringsämnen och har en delikat, mild smak som passar bra till en mängd olika rätter. Dessutom är den relativt lätt att hitta och tillaga.FAQ Fjällröding
- Hur levereras Fjällrödingen?
- Är fjällrödingen fiskad med hållbart fiske?
- Hur tillagar man Fjällröding?
- Hur snabbt får jag svar om jag har frågor?
